Cavolo nero polievka
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL |
|
| 1/4 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 stonka |
|
| 1 |
|
| za hrsť (aj so šupkou) |
|
| 5-6 listov (taliansky kel) |
|
| 1 plechovka |
|
| 2 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájaný pór s cesnakom.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný stonkový zeler, zemiaky a vodu. Varíme zhruba 20 minút.
- 3
Ochutíme, pridáme na menšie kúsky nakrájané listy cavolo nero, scedený cícer a varíme kým zemiaky a kel nezmäknú.
- 4
Podľa chuti, možno pridať chilli papričky.
Tiež kelová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu