Kritharaki s fetou a bazalkou fotorecept
Foto: alex37
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, tak som si k nim rovno vygooglila aj recept Zobraziť celý popisKritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, tak som si k nim rovno vygooglila aj recept od gréckeho kuchára. Niečo zase pre kategóriu vegetariánov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Ma 3 lyž. oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak.
-
3
Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu...
-
4
červenú aj zelenú papriku, kritharaki a všetky koreniny so soľou, okrem bazalky. Chvíľu pražíme na panvici. Potom pridáme olúpanú rajčinu, buď nakrájanú na drobno, alebo rozmixovanú tyčovým mixérom. Zmes zalejeme 2 šálkami vody, ktorú sme použili ako odmerku na kritharaki. Varíme do zmäknutia cestovín, nezabudneme miešať, aby sa neprilepili.
-
5
Nakrájame si bazalku, syr feta roztlačíme...
-
6
...a nakoniec pridáme do hotových, ešte teplých cestovín. Feta sa krásne rozpustí... Proste jedna báseň. Grék by na to povedal kalioreksi - dobrú chuť.
ďakujem krásne, aj ja pozdravujem :-)
ďakujem, aj nám chutilo :-)
ďakujem krásne, želám všetko dobré :-)