Polievka z hovädzích chvostov
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
200 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks menšie |
|
1 ks |
|
2 g |
|
4-5 guľôčok |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do hrnca a zalejeme studenou vodou, aby kosti aj chvosty boli ponorené. Na slabom ohni privedieme do varu a sitkom zberáme penu.
- 2
Potom dáme do vývaru očistenú zeleninu, koreniny a varíme na slabom ohni 3–3,5 hodiny.
- 3
Polievku precedíme. Mäso z kostí oberieme, z chvostov nie. Zeleninu pokrájame. Do každej porcie polievky dáme chvosty aj obrané mäso a zeleninu. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu