Hovädzia polievka
Hovädzia polievka

Polievka z hovädzích chvostov

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020
Polievka z hovädzích chvostov
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
1 kg
200 g
150 g
100 g
100 g
1 ks
1 ks
3 ks menšie
1 ks
2 g
4-5 guľôčok
2-3 ks
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do hrnca a zalejeme studenou vodou, aby kosti aj chvosty boli ponorené. Na slabom ohni privedieme do varu a sitkom zberáme penu.

  2. 2

    Potom dáme do vývaru očistenú zeleninu, koreniny a varíme na slabom ohni 3–3,5 hodiny.

  3. 3

    Polievku precedíme. Mäso z kostí oberieme, z chvostov nie. Zeleninu pokrájame. Do každej porcie polievky dáme chvosty aj obrané mäso a zeleninu. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre