Hrachová polievka fotorecept
Foto: gordonko
príprava
Postup
-
1
Hrach nasypeme večer do hrnca, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Môže sa aj tak, že hrach v hrnci umyjeme a zalejeme ho čistou vodou - potom nemusíme ráno vodu meniť. Keď ideme variť, vodu vymeníme a pridáme do hrnca 2 bobkové listy, 4 guličky čierneho korenia, pol lyžičky kurkumy a trochu drvenej rasce. Varíme vyše hodiny, kým hrach nie je skoro mäkký.
-
2
Keď je hrach skoro uvarený, pridáme do hrnca na malé kocky nakrájané zemiaky a varíme do mäkka.
-
3
Na panvicu si dáme masť a osmahneme do sklovita jemne nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, vypneme plyn a ešte do horúceho pridáme mletú červenú papriku, premiešame, necháme prepojiť chute a potom pridáme do polievky.
-
4
Polievka môže ostať tak ako je, ale ja som ju trochu prebehol ponorným mixérom - tak do polovice, potom si ju dochutíme soľou, vegetou, čiernym korením alebo cesnakom. Podľa potreby polievku zriedime pridaním vody.
-
5
Krajce chleba nakrájame na malé kocky a osmahneme ich na troche masti či oleja. Nasypeme si z nich trochu do polievky v tanieri a máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ
Varím kratšie, ale každý ako mu vyhovuje?
vďaka za komentár ,aj ja by som varil kratšie ,ALE tá marha hrach nechcel zmäknúť a ku všetkému večer to už nebola polievka ,ale riedká kaša tak som si ju dal z volským okom