Bezlepkové tekvicové halušky
Bezlepkové tekvicové halušky

Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 6. februára 2020. Komerčný recept.

Suroviny

Tekvicové halušky:
260 g
300 g
1/2 KL
1 ks
200 ml
 (na pomastenie halušiek)
Mäso:
3 ks
3 ks
hrsť (mrazený)
4 ks
1 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme do väčšej misky a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame hladké cesto.

  2. 2

    Cez haluškár pretlačíme cesto do vriacej vody. Varíme a scedíme do misky. Hotové halušky pomastíme olejom. Môžeme podávať s mäsom alebo so syrovou omáčkou.

  3. 3

    Mäso pripravíme tak, že na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku. Ďalej pridáme nakrájanú papriku, paradajky a hrášok. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Na koniec pridáme lyžicu horčice a kečupu. Kto chce šťavu hustejšiu, môže nastrúhať kúsok cukety a podusiť pokiaľ sa nerozvarí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia