Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Tekvicové halušky: | |
260 g |
|
300 g |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
|
|
(na pomastenie halušiek) |
|
Mäso: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
hrsť (mrazený) |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme do väčšej misky a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame hladké cesto.
- 2
Cez haluškár pretlačíme cesto do vriacej vody. Varíme a scedíme do misky. Hotové halušky pomastíme olejom. Môžeme podávať s mäsom alebo so syrovou omáčkou.
- 3
Mäso pripravíme tak, že na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku. Ďalej pridáme nakrájanú papriku, paradajky a hrášok. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Na koniec pridáme lyžicu horčice a kečupu. Kto chce šťavu hustejšiu, môže nastrúhať kúsok cukety a podusiť pokiaľ sa nerozvarí.
Tiež tekvicové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu