Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v kurkumovej omáčke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 10. októbra 2023
Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept)
Foto: tejaja

Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí aj v pôvodnom stave, ako podzemok kurkumovníka.

2-3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté (mix)
1 ks
2 PL
Omáčka:
1 ks
2 ks (podzemok)
1 PL
1 PL
250 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Mleté mäso premiešame s vajíčkom, korením a soľou.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vločky, dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom ešte raz premiešame.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mäsovej zmesi tvoríme guľôčky s priemerom asi 2-2,5 cm.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Guľôčky opečieme zo všetkých strán vo vyššej panvici na rozohriatom oleji. Potom ich vyberieme.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu. Orestujeme.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zasypeme múkou, krátko opražíme, nasypeme nasekanú vňať a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania necháme prísť k varu. Osolíme. Povaríme 5 minút a rozmixujeme.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do omáčky vložíme guľôčky a pomaly varíme 10 minút.

    Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s cestovinami, posypané pažítkou.

Diskusia k receptu

mamka4
Kurkumu mám rada, používam ju dosť, dávam do poradia na vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia