Mäsové guľky v kurkumovej omáčke fotorecept
Foto: tejaja
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí aj v pôvodnom stave, ako podzemok kurkumovníka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso premiešame s vajíčkom, korením a soľou.
-
2
Pridáme vločky, dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom ešte raz premiešame.
-
3
Z mäsovej zmesi tvoríme guľôčky s priemerom asi 2-2,5 cm.
-
4
Guľôčky opečieme zo všetkých strán vo vyššej panvici na rozohriatom oleji. Potom ich vyberieme.
-
5
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu. Orestujeme.
-
6
Zasypeme múkou, krátko opražíme, nasypeme nasekanú vňať a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania necháme prísť k varu. Osolíme. Povaríme 5 minút a rozmixujeme.
-
7
Do omáčky vložíme guľôčky a pomaly varíme 10 minút.
-
8
Podávame s cestovinami, posypané pažítkou.
Diskusia k receptu