Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Voňavá zeleninová krémová polievočka

siuuu - fotkasiuuu, 16. januára 2021
Voňavá zeleninová krémová polievočka
Foto: siuuu

Výborná voňavá krémová zeleninová polievočka na zahriatie aj posilnenie. Bez zahusťovania múkou aj bez smotany. Opäť som raz bola prekvapená, aké výborné môže byť úplne jednoduché jedlo. Inšpirácia z netu, recept som jemne upravila podľa našich chutí.

2-3
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks väčší (koreň)
podľa chuti
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti
1/4 ČL
3/4 ČL
podľa chuti (voliteľné)
podľa chuti
podľa chuti (domáca)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu a batat očistíme a pokrájame na menšie kusy, dáme do hrnca, zalejeme vodou - množstvo asi 1,5 cm nad zeleninu, osolíme, prikryjeme a uvaríme do mäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme do hladka.

  2. 2

    Vrátime na oheň, ochutíme domácou vegetou, korením, kurkumou a rascou - my máme radi výraznejšie chute, tak som pridala aj zmes mletej rímskej rasce a semien koriandra, ktoré dodajú výraznejšiu chuť a trocha pikantnosti.

  3. 3

    Premiešame, vložíme na malé kocky pokrájané zemiaky alebo napríklad ružičky karfiolu, ktoré v polievke uvaríme do mäkka. V prípade potreby dolejeme vodu na požadovanú konzistenciu, priádáme lyžicu oleja, prevaríme a podávame posypané zelenou vňaťou.

  4. 4

    Výborná polievočka, môj chlap si veľmi pochvaľoval a zjedol dva kopcom naložené taniere. A hodí sa akurát na chladné zimné dni.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hovoríš mi z duše, neveľa jednoduchých surovín a výsledok je skvelý. Takéto sú moje obľúbené jedlá, a po takých nemám problémy s trávením, môj žalúdok totiž čoraz menej toleruje a nie vždy spolupracuje.
Super.