Úžasný voňavý pečený karfiol
Foto: siuuu
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť - nám chutí najviac práve táto kombinácia.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g (veľký) |
|
5-6 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
čierne a biele |
|
Dip: | |
hustý neochutený |
|
strúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 200 °C. Umyté ružičky karfiolu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 4-5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať.
- 2
Kým sa varí karfiol v menšom pekáči alebo zapekacej nádobe zmiešame olivový olej s koreninami, pridáme scedený karfiol a dobre premiešame, aby sa všetky ružičky obalili v korenistej zmesi. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do rúry a pečieme 15 - 20 minút.
- 3
Kým sa karfiol pečie, pripravíme si prílohu. Ja som tentoraz robila na večeru iba s jogurtovým dipom (hustý biely jogurt, soľ, korenie, cesnak a strúhaný parmezán).
Tiež pečený karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S karfiolom pasuje naozaj vsetko. :) Tak sa z nevyraznej potraviny stava delikatesna. Ako veganka mam odskusane velke mnozstvo uprav.