Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou. Takisto, môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorú práve máte doma. Dobrú chuť. 🙂
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/4 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks malá |
|
200 g |
|
600 ml |
|
200 g v konzerve (alebo paradajkový pretlak) |
|
120 g v konzerve (alebo uvarený) |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
|
(nemusia byť) |
|
(nemusia byť) |
|
5 PL čerstvá (nemusí byť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Osolíme.
- 2
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný pór, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájaný zeler, na malé kúsky pokrájanú cuketu, nadrobno nakrájanú zelerovú stonku a pár minút restujeme.
- 3
Pridáme šošovicu s vodou a varíme približne 15 minút. Ochutíme a pridáme paradajky spolu s cícerom a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.
- 4
Na záver môžme pridať listy z reďkoviek (alebo špenátu), chilli papričky, šťavu z pomaranča, dobre premiešame a podávame s uvarenou quinoou.
Tiež Šošovica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre