Šošovica
Šošovica

Červená šošovica s quinoou

blissofplants - fotkablissofplants, 8. októbra 2020

Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou. Takisto, môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorú Zobraziť celý popisTento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou. Takisto, môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorú práve máte doma. Dobrú chuť. ?

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1/4 ks
2 strúčiky
1/2 ks
1 ks
1/4 ks
1 ks malá
200 g
600 ml
200 g v konzerve (alebo paradajkový pretlak)
120 g v konzerve (alebo uvarený)
80 g
 (nemusia byť)
 (nemusia byť)
5 PL čerstvá (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Osolíme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný pór, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájaný zeler, na malé kúsky pokrájanú cuketu, nadrobno nakrájanú zelerovú stonku a pár minút restujeme.

  3. 3

    Pridáme šošovicu s vodou a varíme približne 15 minút. Ochutíme a pridáme paradajky spolu s cícerom a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.

  4. 4

    Na záver môžme pridať listy z reďkoviek (alebo špenátu), chilli papričky, šťavu z pomaranča, dobre premiešame a podávame s uvarenou quinoou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia