Guláš z červenej fazule
Foto: blissofplants
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu). Cvikla aj fazuľa sú Zobraziť celý popisPrvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu). Cvikla aj fazuľa sú pravidelne zaradené medzi 100 najzdravších potravín. Namiesto zemiakov som použila maslovú tekvicu lebo som ju práve mala a zemiaky nie. ?♀️
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
250 g (namočená cez noc vo vode) |
|
1 l |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
200 g konzerva |
|
2 kocky (85%) |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a stonkový zeler.
- 2
Premiešame, pridáme vopred namočenú fazuľu s očistenou na kocky pokrájanou cviklou, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.
- 3
Ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve, nakrájanú tekvicu, čili papričku, 2 kocky tmavej čokolády a varíme kým fazuľa a zelenina sú mäkké.
- 4
Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tiež fazuľový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu