Fazuľový guláš
Fazuľový guláš

Guláš z červenej fazule

blissofplants - fotkablissofplants, 17. júna 2021

Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu). Cvikla aj fazuľa sú pravidelne zaradené medzi 100 najzdravších potravín. Namiesto zemiakov som použila maslovú tekvicu lebo som ju práve mala a zemiaky nie. 🤷‍♀️

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
1 ks
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
250 g (namočená cez noc vo vode)
1 l
1 ks
1/4 ks
200 g konzerva
2 kocky (85%)
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a stonkový zeler.

  2. 2

    Premiešame, pridáme vopred namočenú fazuľu s očistenou na kocky pokrájanou cviklou, zalejeme vodou a varíme zhruba hodinu.

  3. 3

    Ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve, nakrájanú tekvicu, čili papričku, 2 kocky tmavej čokolády a varíme kým fazuľa a zelenina sú mäkké.

  4. 4

    Podávame s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny i výklad. Zajímavá zeleninová kombinace. Mně by chutnalo. Krásné foto, jako vždy!