Vegánske maslo
Vegánske maslo

Vegánske maslo

pepesvk - fotkapepesvk, 18. júna 2020
Vegánske maslo
Foto: pepesvk

Vyskúšal som rôzne recepty na výrobu vegánskeho masla, ale mali nedostatky. Veľa kurkumy, veľa soli (ak chcete americké slané maslo, tak 1/4 lyžičky je akurát), rýchlo sa topili, nielen po natretí, ale aj voľne položené na stole, čiže pomery 1:1 kde pomer olivového oleja alebo iného je veľa.

7 minút
príprava

Suroviny

250 ml (1 hrnček)
125 ml (1/2 hrnčeka)
125 ml (1/2 hrnčeka)
štipka (trochu medzi prsty)
štipka  (trochu medzi prsty)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie dáme spolu do nádoby. Namiesto kokosovej smotany je možné použiť, mandľovú alebo sójovú.

  2. 2

    Zmes šľaháme mixérom s metličkami. Vyšľaháme, následne dáme do mrazničky na 1-2 minúty, znovu vyšľaháme a dáme do mrazničky. Tento postup opakujeme 3-4-krát. Hotové vegánske maslo uchovávame v chladničke.

    Vegánske maslo - obrázok 2

Diskusia k receptu


Jeden komentár