Foto: pepesvk
Vyskúšal som rôzne recepty na výrobu vegánskeho masla, ale mali nedostatky. Veľa kurkumy, veľa soli (ak chcete americké slané maslo, tak 1/4 lyžičky je Zobraziť celý popisVyskúšal som rôzne recepty na výrobu vegánskeho masla, ale mali nedostatky. Veľa kurkumy, veľa soli (ak chcete americké slané maslo, tak 1/4 lyžičky je akurát), rýchlo sa topili, nielen po natretí, ale aj voľne položené na stole, čiže pomery 1:1 kde pomer olivového oleja alebo iného je veľa.
príprava
Suroviny
250 ml (1 hrnček) |
|
125 ml (1/2 hrnčeka) |
|
125 ml (1/2 hrnčeka) |
|
štipka (trochu medzi prsty) |
|
štipka (trochu medzi prsty) |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie dáme spolu do nádoby. Namiesto kokosovej smotany je možné použiť, mandľovú alebo sójovú.
- 2
Zmes šľaháme mixérom s metličkami. Vyšľaháme, následne dáme do mrazničky na 1-2 minúty, znovu vyšľaháme a dáme do mrazničky. Tento postup opakujeme 3-4-krát. Hotové vegánske maslo uchovávame v chladničke.
- 2
Diskusia k receptu