Pohánkové rizoto so zeleninou
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
1 veľký strúčik |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
hrsť mrazený |
|
100 g uvarené |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky pokrájaný stonkový zeler, mrkvu, šampiňóny a pár minút podusíme.
- 2
Pridáme ružičky brokolice a na kúsky nakrájanú špargľu a zalejeme približne 250 ml vody a necháme variť zhruba 20 minút. Dobre ochutíme.
- 3
Na záver pridáme hrášok, niekoľko minút ešte povaríme, primiešame k zelenine uvarenú pohánku a môžeme podávať.
Tiež pohánkové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám veľmi rada pohánku, so zeleninou a kúskom syra alebo tofu. Dnes som mala aj ja na večeru 😉
Bych neriskovala. Kroupy se nejspíš vaří déle a vypustí svoji barvu a chuť do zeleniny. Takto je to bezpečné. Ale minimalisté by to dali, nepochybuji.
Jeeej super, teším sa že ľudia skúšajú aj bezmäsité jedlá 💜 krásny víkend 😘
Díky za inspiraci, někdy vyzkouším. S pohankou jsem na tom bídně. A to si žádá změnu.
Ďakujem krásne🧡💜ano, je to dusená červená kapusta😉asi sa to nehodí ale to som práve mala🤷♀️😀pre istotu aj trochu červeného vína som 'hodila' do kapusty nech chutí lepšie😎😜
Určite môžeš ako ti to vyhovuje😉ja väčšinou mám väčšie množstvo navarené dopredu a pridávam až na záver 🙌
Děkuji za odpověď. Hodí sa, kapusta sa vždycky hodí! Krásný víkend!