Recepty, kde je ks
Jahodová bublanina
Recept vhodný na nedeľné posedenie. Okrem jahôd je možné použiť maliny, čerešne, višne...
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi
obľúbený u...
Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...
Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008
Komunistický miláčik
Tí, ktorí túto dobu zažili, si určite pamätajú tú neopakovateľnú chuť. Náhodou som prišla...
Nátierka z Olomouca
Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame
a...
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...
Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...
Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...
Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na
plátky, pekáč...
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zelerový šalát s banánmi a orechmi
Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
Tatarák pre chlapa
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...
Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...
Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...
Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...
Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Grízkový koch
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva -...
Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom,...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

Jahodová bublanina
Recept vhodný na nedeľné posedenie. Okrem jahôd je možné použiť maliny, čerešne, višne...

Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

Komunistický miláčik
Tí, ktorí túto dobu zažili, si určite pamätajú tú neopakovateľnú chuť. Náhodou som prišla...

Nátierka z Olomouca
Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.

Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....

Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...

Zelerový šalát s banánmi a orechmi
Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...

Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

Tatarák pre chlapa
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...

Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...

Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.

Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...

Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...

Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...

Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...

Grízkový koch
Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva -...

Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom,...

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...

Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...