4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15-30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou. Potom pridáme ešte vajcia, na masti opraženú cibuľu, múku a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme cesnakom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nasekanou čili papričkou.
- 2
Takto pripravenú paštétu dáme aspoň na 2 hodiny odležať a potom môžeme plniť: keramické misky vyložíme pomúčeným plátkom lístkového cesta, naplníme paštétou, pridáme pár vetvičiek byliniek a „pokrievku“ z lístkového cesta s malým otvorom uprostred, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom.
- 3
Preložíme cez prečnievajúce cesto, ešte raz potrieme vajcom, posypeme makom a hrubou soľou a dáme piecť do rúry pri teplote 190 stupňov Celzia na 15 – 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu