Zapečená paštéta s bylinkami

redakcia - fotkaredakcia, 23. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
15-30 minút
na 190 °C

Suroviny

750 g
250 g
2 ks
300 ml
2 ks
200 g
2 PL
100 ml
1 strúčik
1 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou. Potom pridáme ešte vajcia, na masti opraženú cibuľu, múku a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme cesnakom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nasekanou čili papričkou.

  2. 2

    Takto pripravenú paštétu dáme aspoň na 2 hodiny odležať a potom môžeme plniť: keramické misky vyložíme pomúčeným plátkom lístkového cesta, naplníme paštétou, pridáme pár vetvičiek byliniek a „pokrievku“ z lístkového cesta s malým otvorom uprostred, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom.

  3. 3

    Preložíme cez prečnievajúce cesto, ešte raz potrieme vajcom, posypeme makom a hrubou soľou a dáme piecť do rúry pri teplote 190 stupňov Celzia na 15 – 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia