Zabíjačkový guláš

peter64 - fotkapeter64, 23. novembra 2009

Nezvyčajný recept pri zabíjačke.

4-8
porcie
10-20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300  g
300  g
300  g
1 ks
1 ks
2 ks
2  PL
2  ks
3  strúčiky
1  PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky alebo na rezančeky. Na masti opražíme nadrobno po krájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme mäso a vnútornosti za stáleho miešania dusíme až kým sa nevypečie. Aš potom mäso osolíme okoreníme, podlejeme vývarom(najlepšie z vareného laloku alebo pri zabíjačke kde sa varí mäso) a ďalej dusíme, až kým neje mäso mäkké. Na koniec pridáme na plátky pokrájaný cesnak. Podľa potreby zahustíme mukou rozmiešanej v troška a ešte za stáleho miešania povaríme.

  3. 3

    Pri zabíjačke podávame z chlebom a kyslou kapustou a bežne z ryžou alebo inou prílohou. Solím až keď je to všetko mäkké. Kto nemá rád pečeň tak ju tam nemusí dať. Dodatok k tomuto receptu.Pravé ho pripravujem a namiesto obličiek som pridal 500g kuracích žalúdkov.A podával som to z knedľou a je to ok!!!!!.

Diskusia k receptu

nyja
Ja som raz jedla taký guláš na zabíjačke a bála som sa to ochutnať. Ale bolo také niečo úžasné, že na to stále spomínam. A ani netuším, čo v tom bolo. Myslela som, že aj mozog. Teraz čítam recept a chcem sa opýtať, tie vnútornosti treba variť s mäsom? Veď pečeň nestvrdne veľmi? aj to solíte, .. nechcem mudrovať, lebo som to nikdy nerobila. Len sa pýtam, lebo fakt to bolo skvelé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia