Grízkový koch

gabulka2 - bez fotkygabulka2, 24. novembra 2009

Tento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva - od mojej mamy. Tak ako ja, aj moje deti Zobraziť celý popisTento recept je výnimočný. V širokom okolí ho nikto nepozná. Pochádza z môjho detstva - od mojej mamy. Tak ako ja, aj moje deti si ho obľúbili a získa si iste ocenenie aj od kulinárov, výživárov..... Je to ľahké jedlo, sýte a zdravé a v rodine sa bojuje o každú porciu, takže môže byť pre desiatich, ale aj pre dvoch!

10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
9 PL
9 PL
1 l
1 sáčok
 podľa chuti
 štipka




Postup

  1. 1

    Pracovný postup: 6 žĺtok vymiešať s 9 lyžicami jemného kryštálové cukru.

  2. 2

    Potom pridáme 9 lyžíc detskej krupice a štipku soli a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 6 bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Upiečieme ako piškótové cesto.

  3. 3

    Koch vyberieme z formy tak, že najprv okrúhlym jedálenským nožom obídeme koch po okrajoch formy, potom položíme na formu plytkú misu a celé prevrátime. Nakoniec pomaly ! polievame litrom horúceho mlieka osladeného vanilkovým a kryštálovým cukrom. Koch väčšinu mlieka vsiakne do seba. Ostatné ostane na dne misy. Podávame ako bábovku a pridáme trochu toho zvyšného mlieka. Dostatok mlieka je podstatný.

Diskusia k receptu

nyja
Nedá sa tá vecička vybrať spôsobom, že mlieko sa naleje naň, kým je ešte vo forme, tam sa to odmočí a potom sa to vyklopí?
Ako recept sa mi to vidí veľmi zaujímavé. Asi to aj skúsim. Len sa bojím toho vyklápania. Potom je celá snaha fuč, ak to vyklopenie zle dopadne.
gabulka2
Nyja! Ak dobre vymastíme formu (dobre ,dobre), tak nie je problém ju vyklopiť. Rozhodne sa to nedá najprv poliať mliekom, lebo koch ostane dosť "mľandravý". Neviem pridať foto do tohote receptu, ale môžem zaslať mailom. Dnes som skúsila aj malé kovové formy a bolo to pre deti fajn - každý mal svoj koch.
redakcia
Fotku viete určite vložiť aj sama, ale pokojne ju môžete poslať na redakcia@varecha.sk a redakcia ju tam vloží.
katamama
gabulka2, recept je to zaujímavý, hlavne asi tam kde sú deti. Prihovárala by som sa pre foto podľa reakcie redakcie.
francoise
Velmi pekne dakujem za tento recept. Zdedila som kucharsku knihu
po svokre, v ktorej je 18 receptov pre "koch" s roznymi prichutami,
ale nikde nestoji ako sa to pecie. Este raz vdaka!
zelislav
6 vajec,
6 lyžíc cukru,
13 lyžíc krupice
2lit mlieka,
5lyžíc cukru + 2 vanilke do mlieka
je toto výborne deti to máju radi. Keď pečiem dávam to do vysokého a úzkeho plechu tak že koch je pod mliekom... potom si to vychutnávame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia