Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte

elmer - bez fotkyelmer, 23. novembra 2009
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
Foto: elmer
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
8 ks
50 g
1 strúčik
1 bal
8 ks
1 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme dokopy. Maslo by malo mať pred spracovaním izbovú teplotu aby sa ľahko premiešavalo. Pomer ingrediencií závisí v podstate od Vašej chute, niekto má rád maslo viac cesnakové, niekto viac bylinkové...

  2. 2

    hermelín obalíme v 1-2 plátkoch Schwarzwaldskej šunky, špáradlom upevníme tak, aby šunka obaľovala syr, no nebola porušená jeho "kôrka" syra. Na vrch takto pripraveného syra dáme bylinkové maslo a vložíme do zapekacej misy spolu s cherry paradajkami. Pečieme ca. 15-20 min pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    rukolovú "podstieľku" pripravíme veľmi jednoducho. Rukolu umyjeme, osušíme a úhľadne poukladáme na tanier. Pridáme kukuricu, pokvapkáme citrónovou šťavou a prelejeme olivovým olejom. Na takto pripravenú podstieľku položíme ugrilovaný syr, vedľa položíme upečené cherry paradajky.

  4. 4

    ako prílohu môžme zvoliť pečené bagetky, ktoré pred pečením narežeme a v rezoch takisto potrieme bylinkovým maslom.

Diskusia k receptu

enerrgizer
perfektný recept a krásna fotka, keď si ho pridal, ešte som nebol na vareche :-)
monzet
Perfektné!!!Urobené rýchlo,zjedené ešte rýchlejšie:-))Mňam...
adam5392
prosi mvas a ten hermelin obaleny ked dam do te zapekacej misi tak treba to niecim aj potriet ??? ci iba to tam polozim a dam zapiect ?
hviezda075
vynikajuci recept, desat hviezdiciek!!!!!..:)...aj babke v rakusku chutilo..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia