Postup
-
1
Oblátku narežeme na 8 rovnakých častí (štvorce). Do hrnca si dáme vodu a prikryjeme ho poskladanou utierkou. Počkáme kým voda začne vrieť a z hrnca sa začne pariť. Na utierku položíme jeden štvorec a ihneď ho prikryjeme pokrievkou. Po 10sekundách odkryjeme a oplátku vytvarujeme do tvaru kornútka (rolovaním). Je nutné pracovať rýchlo, pretože oplátka rýchlo stvrdne. Takto postupujeme pri každej oplátke.
- 2
Na plnku si najskôr v hrnci roztopíme na karamel kryštálový cukor. Potom pridáme teplú vodu, aby sa karamel rozpustil. Zvlášť si rozmiešame zlatý klas s mliekom a so žĺtkami. Pridáme ho ku karamelu a uvaríme hustý puding. Dáme ho úplne vychladnúť a občas premiešame, aby nevznikli hrudky. Pokiaľ puding chladne, vymiešame maslo s práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame puding.
- 3
Takto pripraveným krémom plníme kornútky a konce namáčame do čokoládovej polevy. Môžeme posypať rôznymi ozdobami (kúskami čokolády, farebnou ryžou, posekanými mandľami).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu