Zmrzlinky

layla1 - fotkalayla1, 24. novembra 2009

Suroviny

1 ks
10 dkg
1 dcl
3 dcl
1 ks
3 ks
250 g
20 dkg




Postup

  1. 1

    Oblátku narežeme na 8 rovnakých častí (štvorce). Do hrnca si dáme vodu a prikryjeme ho poskladanou utierkou. Počkáme kým voda začne vrieť a z hrnca sa začne pariť. Na utierku položíme jeden štvorec a ihneď ho prikryjeme pokrievkou. Po 10sekundách odkryjeme a oplátku vytvarujeme do tvaru kornútka (rolovaním). Je nutné pracovať rýchlo, pretože oplátka rýchlo stvrdne. Takto postupujeme pri každej oplátke.

  2. 2

    Na plnku si najskôr v hrnci roztopíme na karamel kryštálový cukor. Potom pridáme teplú vodu, aby sa karamel rozpustil. Zvlášť si rozmiešame zlatý klas s mliekom a so žĺtkami. Pridáme ho ku karamelu a uvaríme hustý puding. Dáme ho úplne vychladnúť a občas premiešame, aby nevznikli hrudky. Pokiaľ puding chladne, vymiešame maslo s práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame puding.

  3. 3

    Takto pripraveným krémom plníme kornútky a konce namáčame do čokoládovej polevy. Môžeme posypať rôznymi ozdobami (kúskami čokolády, farebnou ryžou, posekanými mandľami).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia