Tatarák pre chlapa
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 24. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými hranami čepelí.- 2
Vmiešajte nadrobno posekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie.- 3
Vytvarujte stejk. Do stredu urobte jamku, do nej dajte surový žĺtok. Servírujte.- 4
POZOR: Obe hlavné suroviny, mäso i vajíčka, musia byť čerstvé a z osvedčeného zdroja. Majte na pamäti, že pripravujete jedlo, ktoré tepelne neupravujete. Preto si mäso nasekajte doma a dbajte na zvýšenú čistotu dosky i nožov. Mäso na tatarák majte v chladničke čo najkratšie a v uzatvorenej nádobe, aby si nenatiahlo pachy z ostatných potravín. Tatarák zjedzte hneď po príprave, neskladujte ho. Dosku dobre umyte horúcou vodou, najlepšie v umývačke riadu.
- 5
NÁŠ TIP: Tatarák môžete servírovať na tradičnej hrianke. Pripravte si ju na masti alebo oleji a potrite cesnakom. Pochúťku môžete zlepšiť aj ďalším vaším obľúbeným korením či šalátom z čerstvej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňam, tatarák milujem, ale nejem ho (salmonelóza & BSE). Zdá sa mi, že sa tam dáva aj worchester, kečup, paprika. Ale dala by som si aj tento .-)
varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-pizzerie/1826-pouzi.h...
Radi to urobíme aj pre Teba :-)
Čaro konzumácie tatráku spočíva najmä v tom, že každý si ho namieša sám. Aj v prvotriednej reštauráci!