4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Potom nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom ho osolíme a okoreníme.
- 2
Premiešame a zaprášime múkou, pridáme nakrájané čerstvé alebo sušené a dopredu namočené huby, pokrájané papričky, nastrúhané uhorky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup.
- 3
Podlejeme vývarom a vínom a dusíme, až kým je mäso mäkké. Ak zostane omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť PL múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme cibuľkou s vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu