Čardášové ragú

redakcia - fotkaredakcia, 24. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 PL
100 g
2 PL
100 g
2 ks
4 ks
1 malý pohár
2 PL
1 šálka
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Potom nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom ho osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Premiešame a zaprášime múkou, pridáme nakrájané čerstvé alebo sušené a dopredu namočené huby, pokrájané papričky, nastrúhané uhorky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup.

  3. 3

    Podlejeme vývarom a vínom a dusíme, až kým je mäso mäkké. Ak zostane omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť PL múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme cibuľkou s vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia