Studenô

redakcia - fotkaredakcia, 24. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
200 g
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne osolíme, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, trochu vegety a na malom ohni privedieme do varu. Trpezlivo varíme aspoň 3 hodiny. Hodinu pred koncom varenia pridáme zeleninu. Počas varenia veľkou naberačkou odstraňujeme penu, ktorá sa tvorí navrchu.

  2. 2

    Keď sa už mäso oddeľuje od kostí, vyberieme z vývaru všetky ingrediencie. Mäso oberieme a nakrájame spolu s kožami na menšie kúsky. Vývar precedíme cez sitko, ale najlepšie cez gázu a znovu privedieme do varu. Nakrájané mäso a kože poukladáme do pekáčov a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Podávame s octom a nadrobno pokrájanou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia