Foto: Matus113
Klasická pochúťka pre deti i dospelých, nielen ako dezert ale i hlavné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dva poháre ryže umyjeme pod vlažnou vodou. Dáme do hrnca. Osolíme a pridáme lyžicu práškového cukru. Zalejeme mliekom a vodou v pomere - raz toľko tekutiny ako ryže. Dáme variť na platňu a necháme ryžu rozvariť.
- 2
Varíme na miernom ohni a občas premiešame, aby nám neprihorela. Zapekaciu misu potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Zmiešame dokopy 3 žĺtka, polovicu masla a 3 lyžice práškového cukru na zmes. Všetko vymiešame.
- 3
Z bielka si vymixujeme sneh. Uvarenú ryžu zmiešame so zmesou a snehom. Polovicu ryže dáme do zapekacej misy. Pridáme zavárané broskyne alebo marhule a pridáme zvyšnú ryžu.
- 4
Dáme piecť na 180 stupňov na 45 minút. Nakoniec zasypeme škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale inak si recept uložím - manžela poteším :))
ale aj ja mam radsej nerozvarenu ryzu.
moli, kokosova mucka mi nenapadla, ale urcite vykusam nabuduce, moze to byt zaujimave .)