Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Richard Obenrauch
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 24. novembra 2009
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 24. novembra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom, osolíme, nakoreníme a dáme opekať na gril alebo panvičku. Zároveň opekáme aj cherry paradajky.
- 2
Zmes byliniek si nasekáme na drobno. Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielka pridáme nasekané bylinky, a postrúhané pečivo. Všetko dôkladne zamiešame. Na koniec pridáme trochu muškátového orieška. Na upečeného tuniaka pokladáme zmes z bielka na krustu a dáme zapiecť.
- 3
Uvarené bataty rozpučíme vidličkou, pridáme trochu smotany. Pri podávaní z tejto zmesi tvarujeme halušky. Tuniaka nakrájame na menšie plátky. Dozdobíme opečenými cherry paradajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu