Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 24. novembra 2009
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
150 g
4 PL
2 ks
30 g
200 g




Postup

  1. 1

    Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, pokvapkáme polovičkou citróna. Pečieme v rúre. Teplota asi 180 stupňov Celzia, čas pečenia závisí od veľkosti pstruha.

  2. 2

    Vhodná príloha dukátiky: Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska, posypeme korením na zemiaky alebo drvenou rascou, pokvapkáme olejom, všetko spolu vymiešame v miske, vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a v rúre upečieme do červena pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút. Hodí sa kyslá smotana.

Diskusia k receptu

redakcia
V názve bola chyba a tú sme odstránili. Ďakujeme za upozornenie.
gastronom
Re : prezyvka , mam na vas otazku : preco by mal byt pstruh plneny ? pstruh sa neplni , dolezita je obloha / slaninka , paprika , cibula , petrzlen , spargla , citrom a dobre pecene zemiaky ( proti gustu ziaden disputat )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia