Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

celero - bez fotkycelero, 25. novembra 2009

...s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
3-4 PL
2 PL
2 dcl
4 ks




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici roztopiť maslo a pridať na prúžky nakrájanú cibuľu a hrozienka. Opražiť do sklovita.

  2. 2

    Pridať pečienku a z oboch strán rýchlo opražiť.

  3. 3

    Priliať víno, prikryť pokrievkou a udusiť do mäkka.

  4. 4

    Odokryť, osoliť, okoreniť a po 2-3 minútkach je to hotové.

  5. 5

    Opiecť toastový chlebík.

Diskusia k receptu

eraserhead
@celero tento tvoj minimalistický recept je určite delikatesa
králik je už na ceste a Courvoisier .............
celero
Ďakujem :) Ako chutil? Ak teda už králik dorazil.
eraserhead
nakoniec to dopadlo inak, ušiak nedorazil......... No počkaj ......
objavila sa domáca hus s prirodzenou pečeňou, hrozienka v rume, maslo, na záver balsamico ..