4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme. Vody nesmie byť veľa, strukoviny majú byť vodou len zaliate. Varíme pomaly 1 – 2 hodiny podľa druhu strukovín. Ak po dovarení zostane v hrnci voda, zlejeme ju.
- 2
Až potom mäkké strukoviny osolíme, pomastíme masťou a premiešame s nakrájanou paprikou. Zmes necháme prehriať, na tanieri, posypeme cibuľkou opraženou na PL masti dozlata.
- 3
Obložíme opečenými klobáskami a hrubšími kolieskami salámy. Na spestrenie chuti doplníme pikantnými papričkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu