Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
cukrár, dnes 07:00

Foto: Archív J. Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko rozmiešame s 1/3 múky, vajcami a droždím a vymiešame dohladka. Necháme asi 30 minút kysnúť, potom pridáme zvyšné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. To opäť necháme prikryté kysnúť do dvojnásobného objemu.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 25 dielikov, na pomúčenej doske roztiahneme do placiek, naplníme ovocím a zabalíme. Necháme asi 10 minút krátko dokysnúť.
- 3
Do hrnca nalejeme vodu do výšky 2 cm. Na hrniec položíme naparovač na knedle a naň papier na pečenie potretý olejom. Vodu privedieme do varu, potom na parák umiestnime podľa veľkosti 5-6 knedlí ďalej od seba a prikryté paríme 7–8 minút. Ovocné knedle opatrne vyberieme na maslom potretý plech a vidličkou prepichneme. Takto uvaríme všetky knedle a nezabúdame dolievať vodu.
- 4
Servírujeme tak, ako máme radi. A s láskou, samozrejme.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu