4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich v chladničke marinovať niekoľko dní. Bravčový bôčik nakrájame na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na plátky. Porcie králika osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Na výpeku osmažíme šampiňóny, cibuľu a bôčik.
- 2
Marinádu precedíme, doplníme vodou na 750 ml a s maslom, ktoré nám zostalo, povaríme. Králika dusíme pri podlievaní marinádou asi 1,5 hodiny. Šťavu zahustíme zásmažkou, pridáme mäso, cibuľu a šampiňóny a ešte krátko povaríme.
- 3
Biely chlieb nakrájaný na kocky krátko opečieme na masle a posypeme nimi porcie králika.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu