Králik na korení

redakcia - fotkaredakcia, 25. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
300 g
100 g
4 PL
1 ks
600 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich v chladničke marinovať niekoľko dní. Bravčový bôčik nakrájame na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na plátky. Porcie králika osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Na výpeku osmažíme šampiňóny, cibuľu a bôčik.

  2. 2

    Marinádu precedíme, doplníme vodou na 750 ml a s maslom, ktoré nám zostalo, povaríme. Králika dusíme pri podlievaní marinádou asi 1,5 hodiny. Šťavu zahustíme zásmažkou, pridáme mäso, cibuľu a šampiňóny a ešte krátko povaríme.

  3. 3

    Biely chlieb nakrájaný na kocky krátko opečieme na masle a posypeme nimi porcie králika.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia