Recepty, kde je ks
Čínske rezne
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky, z múky, mlieka a vajec urobíme cestíčko...
Vyprážané rezne z dvoch druhov mäsa
Z bravčovej krkovičky a z kuracích pŕs nakrájame 8 rovnakých rezňov, ktoré rozklepeme. Obidva druhy...
Kurací plnený rezeň
Kuracie rezne naklepeme na tenké pláty, aby boli čo najväčšie, ale aby sa mäso netrhalo....
Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.
Švédsky rezeň
Na kl oleja osmažíme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, trochu podlejeme a udusíme....
Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...
Hrachová polievka s plackami
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som
skombinovala toto:
Kastrólová krkovička
Jednoduché jedlo, ktoré poznám z detstva. Len postup je upravený podľa piatich
elementov. Neľakajte...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...
Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...
Vyprážané kura bez vyprážania
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika
Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.
Koložvárska kapusta
V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.
Luckine bravčové stehienka
Je to chutný obed nenáročný na prípravu a zvládnu ho aj neskúsené gazdinky.
Tento recept mám...
Srnčí chrbát
Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná....
Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....
Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa...
Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...
Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...
Bravčové koleno marinované
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, ...
Domáca knedľa
Oblíbený proto , že se nedrolí jak knedlíky kupované z obchodu ! A kdy je vařím ?pokaždé...
Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.
Pikantné držky na paprike s údeným mäsom
držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15...
Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...
Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...
Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...
Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse
Moja kulajda
Túto polievku varievam často, hlavne v lete. Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...

Čínske rezne
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky, z múky, mlieka a vajec urobíme cestíčko...

Vyprážané rezne z dvoch druhov mäsa
Z bravčovej krkovičky a z kuracích pŕs nakrájame 8 rovnakých rezňov, ktoré rozklepeme. Obidva druhy...

Kurací plnený rezeň
Kuracie rezne naklepeme na tenké pláty, aby boli čo najväčšie, ale aby sa mäso netrhalo....

Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.

Švédsky rezeň
Na kl oleja osmažíme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, trochu podlejeme a udusíme....

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Hrachová polievka s plackami
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som skombinovala toto:

Kastrólová krkovička
Jednoduché jedlo, ktoré poznám z detstva. Len postup je upravený podľa piatich elementov. Neľakajte...

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...

Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...

Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

Vyprážané kura bez vyprážania
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika

Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

Koložvárska kapusta
V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.

Luckine bravčové stehienka
Je to chutný obed nenáročný na prípravu a zvládnu ho aj neskúsené gazdinky. Tento recept mám...

Srnčí chrbát
Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná....

Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....

Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa...

Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...

Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...

Bravčové koleno marinované
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, ...

Domáca knedľa
Oblíbený proto , že se nedrolí jak knedlíky kupované z obchodu ! A kdy je vařím ?pokaždé...

Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

Pikantné držky na paprike s údeným mäsom
držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15...

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...

Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...

Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse

Moja kulajda
Túto polievku varievam často, hlavne v lete. Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz...

Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...

Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...