Aktuálne, chutné, rýchle a nenáročné pečenie z domácich jabĺk vhodné pre každého.
na 175-180 °C
Suroviny
6 ks domáce väčšie |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
125 ml |
|
125-135 ml (scedená ) |
|
400 g |
|
1/4 KL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL (prášok) |
|
Navrch koláča: | |
domáci (alebo podľa vlastnej chuti) |
|
najemno nasekané |
|
Postup
-
1
Ako prvé si očistím, ošúpem jablká a nakrájam na tenšie stredné plátky. Zasypem ich v miske cukrami, poriadne pretrasiem a nechám cca 30 minút postáť, aby pustili šťavu, ktorú použijem do cesta. Cukor sa nemusí celkom rozpustiť. Do cesta už ďalší cukor nejde.
- 2
Na prípravu cesta poriadne vymiešam metličkou celé vajcia, primiešam olej a následne scedenú šťavu z jabĺk. Vsypem múku premiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a kakaom. Vymiešam hustejšie cesto. Ako posledné pridám nakrájané jablká aj so zostatkom šťavy a cukru. Lopatkou to poriadne premiešam.
- 3
Kakaové cesto s jablkami rozotriem rovnomerne na hlboký plech 22x33 cm vystlaný papierom na pečenie. Povrch cesta zarovnám. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov za cca 25 minút. Skontrolujem. Nechávam vychladnúť.
- 4
Nakoniec vrch koláča potriem domácim červenoríbezľovo-jablkovým džemom (schasnovala som zbytok džemu) a posypem nadrobno nasekanými mandľami.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu