Jablkový koláč
Jablkový koláč

Kakaový jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 16:58
Kakaový jablčník
Foto: helena10

Aktuálne, chutné, rýchle a nenáročné pečenie z domácich jabĺk vhodné pre každého.

25 minút
na 175-180 °C

Suroviny

6 ks domáce väčšie
150 g
1 bal.
4 ks
125 ml
125-135 ml (scedená )
400 g
1/4 KL
1 ČL
1 ČL
2 PL (prášok)
Navrch koláča:
 domáci (alebo podľa vlastnej chuti)
 najemno nasekané



Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistím, ošúpem jablká a nakrájam na tenšie stredné plátky. Zasypem ich v miske cukrami, poriadne pretrasiem a nechám cca 30 minút postáť, aby pustili šťavu, ktorú použijem do cesta. Cukor sa nemusí celkom rozpustiť. Do cesta už ďalší cukor nejde.

  2. 2

    Na prípravu cesta poriadne vymiešam metličkou celé vajcia, primiešam olej a následne scedenú šťavu z jabĺk. Vsypem múku premiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a kakaom. Vymiešam hustejšie cesto. Ako posledné pridám nakrájané jablká aj so zostatkom šťavy a cukru. Lopatkou to poriadne premiešam.

    Kakaový jablčník - obrázok 2
  3. 3

    Kakaové cesto s jablkami rozotriem rovnomerne na hlboký plech 22x33 cm vystlaný papierom na pečenie. Povrch cesta zarovnám. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov za cca 25 minút. Skontrolujem. Nechávam vychladnúť.

    Kakaový jablčník - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vrch koláča potriem domácim červenoríbezľovo-jablkovým džemom (schasnovala som zbytok džemu) a posypem nadrobno nasekanými mandľami.

Diskusia k receptu