Kastrólová krkovička

jody - fotkajody, 28. februára 2010
Kastrólová krkovička
Foto: jody

Jednoduché jedlo, ktoré poznám z detstva. Len postup je upravený podľa piatich elementov. Neľakajte sa, nič strašné to nie je. :-)

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 - 1 kg
1 - 2 ks
0,3 dcl pohár




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne.

  2. 2

    Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.

  3. 3

    Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá. Podávame so špagetami uvarenými al dente. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

brita32
no to môže byt chutne,ja mám take jedla rada rýc hle a nekomplikované
cistinka
Aj mne sa ten recept páči, musí to byť krásne voňavé a aj chutné :-)
1956
Ten kto nemá rád kúsky papriky,cibule a rajčiny v leče, tak ho môže rozmixovať a také pridať k mäsu. Vtedy to zjedia aj decká a podľa mňa to má aj lepšiu chuť.
bambulka51
1956 to máš pravdu,vnúčence majú radšej kašovitú stravu a tie moje jedia mesko len ako pipky.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
určite vyskúšam, už na nedeľu, ale nie špagety, ale zemiaky.
jody
@esi , daj vedieť, ako k tomu pasovali zemiaky, ja to mám radšej s cestovinou, teda špeciálne so špagetami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia