Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, výborný recept.
4-6
porcie
porcie
3O minút
príprava
príprava
90 minút
na 19O °C
na 19O °C
Postup
-
1
Čerstvé bravčové kolienko vykostíme mierne posolíme a pokoreníme. Z horčice, trošky piva čierneho /cca 1/2 dcl/, prelisovaného cesnaku a soli si pripravíme kašičku a potrieme ňou koleno z oboch strán. Necháme odležať v chladničke 1 deň /stačí od večera do rána/.
- 2
Na druhý deň ho zvinieme, previažeme potravinárskou niťou a upečieme ho na cibuli pokrájanej na hrubšie kolesá za občasného podlievania pivom.
- 3
Podávame s dusenou sudovou kapustou a knedľou, alebo zemiakmi. Výborné je však aj bez prílohy s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu