Bravčové koleno marinované

tinca - fotkatinca, 28. februára 2010

Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, výborný recept.

4-6
porcie
3O minút
príprava
90 minút
na 19O °C

Suroviny

1 ks
2-3 ks
2 ks
2-3 káv.lyž.




Postup

  1. 1

    Čerstvé bravčové kolienko vykostíme mierne posolíme a pokoreníme. Z horčice, trošky piva čierneho /cca 1/2 dcl/, prelisovaného cesnaku a soli si pripravíme kašičku a potrieme ňou koleno z oboch strán. Necháme odležať v chladničke 1 deň /stačí od večera do rána/.

  2. 2

    Na druhý deň ho zvinieme, previažeme potravinárskou niťou a upečieme ho na cibuli pokrájanej na hrubšie kolesá za občasného podlievania pivom.

  3. 3

    Podávame s dusenou sudovou kapustou a knedľou, alebo zemiakmi. Výborné je však aj bez prílohy s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

cistinka
Môže to byť vynikajúce...práve idem na víkend robiť kolená, tak vyskúšam tento tvoj recept...vďaka :-)
tinca
Ďakujem čístinka,že si si raz aj mňa všimla. Neobanuješ, je vynikajúce, krájaj ho ako roládu, ale to ty vieš,si veeeeľmi skúsená. Len nezab udni čerstvé koleno NIE údené !!! pá.pa
nanaxxxxx
Vyskúšam ,v mrazáku ich mám asi 10 od zabijačiek ...už to nikto nechce na klasický spôsob ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia