Údené tofu na zelenine

martina34 - fotkamartina34, 27. februára 2010
Údené tofu na zelenine
Foto: martina34

Veľmi chutná obmena bielkovinového jedla a rýchla príprava.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
3 ks
100 g
1 PL
1 čl
štipka
štipka
100 g
1 čl
3 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľku a trochu ju opražíme na zohriatom olivovom oleji, pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, nakrájané tofu, mrazenú brokolicu a karfiol, kukuricu, posolíme, okoreníme čili korením, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a zakryté necháme dusiť 3 minúty. Potom pridáme nakrájaný pór a francúzku pomazánku z tofu. Celú zmes premiešame, na 2 minútky zakryjeme a môžeme papať. K tomu zeleninový šalát alebo len tak.

Diskusia k receptu

jozefj
Martina34 Vidím že ti zvýšilo údené tofu na mamine ČKD.
martina34
mama nerobila z údeného tofu, ale kuracie prsia s tofu treskou a ja údené tofu s francúzkou nátierkou tofu.
bozulka
Každopádne zdravá kuchyňa ,ale prečo mrazená brokolica a karfiol alebo vlastné zásoby?Ináč čerstvé sa dajú zohnať v BIO kvalite pokial nechceš kupovať teraz z "prímesami".
Chválim len moje chute sú potvory a hneď behnú tam kde by nemali.
martina34
mrazená preto, čerstvú som monentálne nemala a potrebovala som minúť načaté balenie z mrazničky, ale vieš, čo sa mi na nej páči? že je krásne zelená, neviem urobiť čerstvú brokolicu takto, už kúpená vyzerá tmavšie, túto som robila len pár minutiek a bola pekne chrumkavá.
mirkamt
@martina34 z tvojho receptíku sme mali výborný sobotný obed. Najprv som nechápala, načo je tam francúzska nátierka, ved môže byť aj tofu so zeleninkou, ale bolo to perfektné. Podávala som to s cestovinovými mušličkami a vôbec neostalo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia