Kurča s čertom v tele fotorecept
Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne". A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som Zobraziť celý popisZvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne". A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som robila niekoľkokrát, aj návšteve chutilo, a hlavne bol pri obede smiech z toho názvu. Len podľa možnosti nešetrite tabascom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 plátky |
|
4 ks |
|
Koreniaca zmes: | |
1 PL |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie plátky položíme na dosku a ak sú hrubé, jemne naklepeme.
-
2
Všetky suroviny na koreniacu zmes dobre premiešame.
-
3
Kuracie plátky potrieme touto zmesou.
-
4
Párky na koncoch narežeme 2x, podobne ako špekáčiky na pečenie.
-
5
Na každý plátok mäsa položíme jeden párok. Konce párkov musia trčať von (budú to rožky čerta).
-
6
Plátky stočíme a zopneme špáradlom.
-
7
Uložíme na olejom vymastený pekáčik, potrieme zvyškom koreniacej zmesi, podlejeme 3 lyžicami vody a pečieme na 180 °C asi 20 minút, kým sa čertovi rožky neotvoria.
-
8
Podávame s chlebom a so zeleninou.
Pozdravujem vas priatelia😉
Až čertovsky neuveriteľné🤣