Pečené kuracie prsia
Pečené kuracie prsia

Kurča s čertom v tele fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 4. septembra 2025
Kurča s čertom v tele (fotorecept)
Foto: tejaja

Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne". A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som Zobraziť celý popisZvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne". A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som robila niekoľkokrát, aj návšteve chutilo, a hlavne bol pri obede smiech z toho názvu. Len podľa možnosti nešetrite tabascom.

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 plátky
4 ks
Koreniaca zmes:
1 PL
1/2 KL
2 PL
2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Kuracie plátky položíme na dosku a ak sú hrubé, jemne naklepeme.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na koreniacu zmes dobre premiešame.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie plátky potrieme touto zmesou.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Párky na koncoch narežeme 2x, podobne ako špekáčiky na pečenie.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na každý plátok mäsa položíme jeden párok. Konce párkov musia trčať von (budú to rožky čerta).

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plátky stočíme a zopneme špáradlom.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na olejom vymastený pekáčik, potrieme zvyškom koreniacej zmesi, podlejeme 3 lyžicami vody a pečieme na 180 °C asi 20 minút, kým sa čertovi rožky neotvoria.

    Kurča s čertom v tele (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s chlebom a so zeleninou.

Diskusia k receptu