Koložvárska kapusta

tinca - fotkatinca, 28. februára 2010

V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.

5-6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

6OO g
250 g
6OO g
2 ks
2 ks
25O  ml
1 ks
1OO g




Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu. Na oleji a jednej cibuli opečieme mleté bravčové mäso /môže byť aj mix/,ochutíme ho soľou, cesnakom,korením ,paprikou a drvenou rascou. Nemusí byť úplne domäkka, nakoľko pôjde ešte do rúry. Na druhej cibuli opražíme vyžmýkanú sudovú kapustu, ak je väčších kusov treba ju pokrájať. Ďalej si nakrájame na kolieska domácu klobásu a vyškvaríme anglickú slaninu.

  2. 2

    Vymažeme si pekáč a na dno uložíme sparené kapustné listy /nemusia byť/. Prvú vrstvu dáme 1/2 sudovej kapusty, na to navrstvíme mleté mäso, potom nasleduje ryža, ďalej klobása a opražená slaninka a na vrch zvyšná kapusta. Potom všetko zalejeme šľahačkovou smotanou a popicháme, aby smotana prenikla do vrstiev. Dám aj zo 3 lyžice kapustnej vody, dá výbornú chuť. No a na vrch znovu môžu ísť aj sparené kapustné listy,ale keď nemám nedávam. Pečieme v rúre prikryté 2O min. pri 190 stup. a ešte ďalších 25 minut odokryté.

  3. 3

    TYP navyše: moja kolegyňa robí tak, že uvarenú ryžu, urobené mäso, slaninku, klobásu všetko zmieša dokopy, naspodok dá polku kapusty, na to túto zmes, zakryje kapustou a zaleje smotanou. Ja to tak nerobím to vrstvenie je aj oku lahodiace. Tak si vyberte!

Diskusia k receptu

tori111222
ahoj milujem koložvársku kapustu, ale kedže robím celé dni, tak je to rýchlejšie pre mňa keď zmiešam ryžu s mäsom a klobásu pokladiem po nej. Vyškvarenú slaninku dám do kapusty. Skvelý recept. tori
wiola
Ahoj ,skusila som kolozvarsku podla vazho receptu,musim pochvalit bolo to vyborne .ja osobne som to tiez zmiesala vsetko spolu.som spokojna s receptom...
tinca
@wiola ďakujem za pochvalu, kto sa veľmi ponáhľa tak robí mix, mne to tak nechutí, pravá kolžvárska má byť vrstvená.
centix
Tak rozhodne by som nedával šlahačkovú smotanu navrch ale jednoznačne kyslú smotanu+vrstvenie a je to určite chutnejšie...
e001
Vyskúšal som, super chutilo, iba popoludní bolo treba ísť na prechádzku na vzduch :) cibuľa s kapustou spravili svoje, no syn sa už pýtal, kedy bude opakovanie.
mamatata2
Dnes som varila tvoju koložvársku kapustu a myslím, že sa vydarila. Nemala som slaninku, ale jej to na chuti neubralo, kapustu som nedusila a dala som aj tú kapustovú vodu, ozaj výborná chuť.
ververka
výborné, robila som podľa Vášho receptu už 2x a vždy malo úspech :) ďakujem za skvelý recept
peta5
vynikajúci recept, robila som vrstvenú presne podla rcp ale nakoniec sme to na tanieri aj tak zmiešali, takže nabudúce rovno zmiešané. jednoducho dokonalé jedlo. dakujem
garanco
Včera som si porovnávala na Vareche recepty na túto dobrotu. Tvoj sa mi páčil najviac ( je podobný, ako mi dala kuchárka od nás zo školy), podľa Teba som pripravila, jedlo chutilo výborne, recept som si už uložila do patričnej kolónky. Ďakujem!
beky10
výborný recept, akurát sa mi pečie v rúre ... tiež som robila vrstvenú. jednoduchá dokonalá chuť. dakujem
tinca
ďakujem všetkým za uznanie na môj recept, hlavne že chutilo:)
lucifuk12
Váš recept sa mi páčil, preto som podľa neho pripravila dnešnú večeru. Veľmi sme si pochutnali! Bola to moja prvá koložvárska kapusta a teším sa, že sa tak podarila! Ďakujem, že ste mali chuť a čas podeliť sa o receptík! Určite sa k nemu s radosťou vrátim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia