Foto: martina34
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia ČKD, vraj "čo kuchyňa dala". Priniesla som jej Zobraziť celý popisDnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia ČKD, vraj "čo kuchyňa dala". Priniesla som jej tofu tresku, vraj to ešte nejedla, no práve nám napadlo, že skúsime to pridať do kuracích pŕs. Výsledok bol prekvapením, chutilo to ako kura na kyslo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si nakrájame cibuľu, kuracie prsia, šampiňóny, mrkvu a tvrdú časť čínskej kapusty (je to ako bambusové výhonky). Na panvici si zohrejeme olej, pridáme cibuľu, trochu osmažíme a pridáme aj mäso. Chvíľu podusíme, pridáme šampiňóny, mrkvu, trochu posolíme, a pridáme aj provensálske korenie. Dusíme asi 5 minút a na koniec pridáme tofu tresku z črievka, podlejeme asi 0,5 dcl vody, premiešame a chvíľku zakryté necháme prejsť varom. Podávame so šalátom zo zvyšku čínskej kapusty a mrkvy.
Ja som robil dnes orechové slíže, celá kuchyňa bola od múky.
Viem si predstaviť, že bola kuchyňa od múky, to je aj u nás, keď mi dcéra pomáha pri pečení a varení. Ale aj snaha sa cení a ak bol výsledok dobrý, tak aj neporiadok sa dá rýchlo do poriadku.
ďakujem za dobrý nápad...:-)