Mamine kuracie prsia ČKD

martina34 - fotkamartina34, 27. februára 2010
Mamine kuracie prsia ČKD
Foto: martina34

Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia ČKD, vraj "čo kuchyňa dala". Priniesla som jej Zobraziť celý popisDnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia ČKD, vraj "čo kuchyňa dala". Priniesla som jej tofu tresku, vraj to ešte nejedla, no práve nám napadlo, že skúsime to pridať do kuracích pŕs. Výsledok bol prekvapením, chutilo to ako kura na kyslo.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
2 ks
3 ks
1 PL
100 g
1 strúčik
100 g
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame cibuľu, kuracie prsia, šampiňóny, mrkvu a tvrdú časť čínskej kapusty (je to ako bambusové výhonky). Na panvici si zohrejeme olej, pridáme cibuľu, trochu osmažíme a pridáme aj mäso. Chvíľu podusíme, pridáme šampiňóny, mrkvu, trochu posolíme, a pridáme aj provensálske korenie. Dusíme asi 5 minút a na koniec pridáme tofu tresku z črievka, podlejeme asi 0,5 dcl vody, premiešame a chvíľku zakryté necháme prejsť varom. Podávame so šalátom zo zvyšku čínskej kapusty a mrkvy.

Diskusia k receptu

milan2
Vyzerá to výborne, len ten tanier nespoznávam.
Ja som robil dnes orechové slíže, celá kuchyňa bola od múky.
martina34
Tanier je mamin, veď v úvode píšem, že sme boli u mojich rodičov.
Viem si predstaviť, že bola kuchyňa od múky, to je aj u nás, keď mi dcéra pomáha pri pečení a varení. Ale aj snaha sa cení a ak bol výsledok dobrý, tak aj neporiadok sa dá rýchlo do poriadku.
jozefj
martina34 Máš talent ,vypadá to vynikajúco.
mimi71
mňam je to fajné...už som to robila viackrát a zajtra sa chystám zase...:-)
ďakujem za dobrý nápad...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia