Penne s lososom

dora - fotkadora, 28. februára 2010
Penne s lososom
Foto: dora

Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, avšak chutný a rafinovaný.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 ks
1 ks
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme variť. Medzitým hodíme na rozohriaty olivový olej na väčšej panvici nadrobno nakrájanú cibuľku a na kocočky nakrájaného lososa.

  2. 2

    Keď sú cestoviny dovarené, scedíme ich a hodíme na panvicu k lososu. Zalejeme smotanou, posolíme a necháme na plameni za stáleho miešania, kým nám omáčka nezhustne. Podávame.

  3. 3

    Neoplatí sa odkladať cestoviny takto pripravené, je lepšie ich konzumovať čerstvé, lebo zo smotany nezostane nič, len roztopený tuk a to nie je nič chutné.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia