Foto: butcher
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
300 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15 min. zlejeme, dáme novú vodu, pridáme údene mäso, bobkový list a nové korenie. varíme 2 h.
- 2
na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú kapiu, na koliečka nakrájaný pór, opražíme, pridáme nasekané chilli papričky, podusíme 2-3 min, pridáme paradajky. posypeme rascou, premiešame, podlejeme vývarom v ktorom sme varili mäso a dusíme. priebežne podlievame a miešame. dusíme asi 1,5 h.
- 3
pridáme na rezance nakrájané držky, na kocky údené, prilejeme zbytok vývaru, pretlačený cesnak a zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom. nakoniec pridáme majorán. podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskúšam podľa mojej predstavy/zkrátený čas/.