Pikantné držky na paprike s údeným mäsom

butcher - fotkabutcher, 27. februára 2010
Pikantné držky na paprike s údeným mäsom
Foto: butcher
6
porcií
20 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,75 kg
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
5 ks
1 ks
3 ks
4 ks
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15 min. zlejeme, dáme novú vodu, pridáme údene mäso, bobkový list a nové korenie. varíme 2 h.

  2. 2

    na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú kapiu, na koliečka nakrájaný pór, opražíme, pridáme nasekané chilli papričky, podusíme 2-3 min, pridáme paradajky. posypeme rascou, premiešame, podlejeme vývarom v ktorom sme varili mäso a dusíme. priebežne podlievame a miešame. dusíme asi 1,5 h.

  3. 3

    pridáme na rezance nakrájané držky, na kocky údené, prilejeme zbytok vývaru, pretlačený cesnak a zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom. nakoniec pridáme majorán. podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

tinca
Nestala sa tu chyba, tá zelenina sa fakt varí 1,5 ho ??? Ináč recept vyzerá skvele, strašne ľúbim aj držkovú polievku.
benko
Fúha, držkovú milujem, ale toto je vyššie poschodie... V týždni idem na to!
bozulka
Trošku zvláštna kombinácia,lebo držky mám veľmi rada,ale prečo to dlhé varenie?Myslím,že na to nieje dôvod alebo sa mýlim?
Vyskúšam podľa mojej predstavy/zkrátený čas/.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia