Klasický koláčik.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
50 g roztopené |
|
50 g tekutý |
|
25 g |
|
1 ks (veľkosť M) |
|
Kakaová poleva: | |
200 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
30 g |
|
Na obalenie: | |
150 g |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny, potom zmiešame všetko spolu.
- 2
Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a cesto. Pečieme na 175 °C asi 20 minút. Dáme pozor, aby cesto nevyschlo. Upečený vlažný koláč nakrájame.
- 3
Urobíme polevu: Zohrejeme maslo, mlieko a olej do roztopenia. Zmiešame kryštálový cukor, preosiaty práškový cukor a preosiate kakao, zmes pridáme k maslovej zmesi a chvíľu prevaríme.
- 4
Nakrájané koláčiky namáčame v poleve a obalíme v kokose. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tiež kokosový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu