Klasický koláčik.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 10 g |
|
| 200 g |
|
| 50 g roztopené |
|
| 50 g tekutý |
|
| 25 g |
|
| 1 ks (veľkosť M) |
|
| Kakaová poleva: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 30 g |
|
| Na obalenie: | |
| 150 g |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny, potom zmiešame všetko spolu.
- 2
Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a cesto. Pečieme na 175 °C asi 20 minút. Dáme pozor, aby cesto nevyschlo. Upečený vlažný koláč nakrájame.
- 3
Urobíme polevu: Zohrejeme maslo, mlieko a olej do roztopenia. Zmiešame kryštálový cukor, preosiaty práškový cukor a preosiate kakao, zmes pridáme k maslovej zmesi a chvíľu prevaríme.
- 4
Nakrájané koláčiky namáčame v poleve a obalíme v kokose. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tiež kokosový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu