Kokosový koláč
Kokosový koláč

Kokosové ježe

alica7 - fotkaalica7, 3. septembra 2025
Kokosové ježe
Foto: alica7

Klasický koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
10 g
200 g
50 g roztopené
50 g tekutý
25 g
1 ks (veľkosť M)
Kakaová poleva:
200 g
100 g
10 g
100 g
60 g
30 g
Na obalenie:
150 g



Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny, potom zmiešame všetko spolu.

  2. 2

    Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a cesto. Pečieme na 175 °C asi 20 minút. Dáme pozor, aby cesto nevyschlo. Upečený vlažný koláč nakrájame.

  3. 3

    Urobíme polevu: Zohrejeme maslo, mlieko a olej do roztopenia. Zmiešame kryštálový cukor, preosiaty práškový cukor a preosiate kakao, zmes pridáme k maslovej zmesi a chvíľu prevaríme.

  4. 4

    Nakrájané koláčiky namáčame v poleve a obalíme v kokose. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu