Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 16:30
Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g (čerstvé, plnené špenátom a ricottou)
250 ml (33 %)
200 ml
2 strúčiky
100 g (alebo čedar)
100 g (plátky)
150 g (alebo toastový chlieb)
 štipka
 štipka



Postup

  1. 1

    Na hlbokej panvici privedieme do varu smotanu s vodou, ošúpaným cesnakom, so štipkou soli a korenia. Vložíme cestoviny a dve minúty ich varíme. Cesnak pred varením ľahko rozpučíme plochou noža, aby uvoľnil viac chuti do smotany, no po uvarení ho môžeme vybrať, aby nebol príliš výrazný.

  2. 2

    Cestoviny aj s tekutinou preložíme do zapekacej formy. Primiešame nastrúhaný syr. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 °C a 15 minút zapekáme.

  3. 3

    Plátky slaniny a plátky bagety dáme na plech a v rúre ich spolu s cestovinami pečieme dozlatista a dochrumkava.

  4. 4

    Opečené plátky slaniny a bagety rozdrobíme na hrubú strúhanku a premiešame. Nasypeme ju na zapečené ravioli a servírujeme.

Diskusia k receptu