Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
mesačník Varecha, včera 16:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g (čerstvé, plnené špenátom a ricottou) |
|
250 ml (33 %) |
|
200 ml |
|
2 strúčiky |
|
100 g (alebo čedar) |
|
100 g (plátky) |
|
150 g (alebo toastový chlieb) |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Na hlbokej panvici privedieme do varu smotanu s vodou, ošúpaným cesnakom, so štipkou soli a korenia. Vložíme cestoviny a dve minúty ich varíme. Cesnak pred varením ľahko rozpučíme plochou noža, aby uvoľnil viac chuti do smotany, no po uvarení ho môžeme vybrať, aby nebol príliš výrazný.
- 2
Cestoviny aj s tekutinou preložíme do zapekacej formy. Primiešame nastrúhaný syr. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 °C a 15 minút zapekáme.
- 3
Plátky slaniny a plátky bagety dáme na plech a v rúre ich spolu s cestovinami pečieme dozlatista a dochrumkava.
- 4
Opečené plátky slaniny a bagety rozdrobíme na hrubú strúhanku a premiešame. Nasypeme ju na zapečené ravioli a servírujeme.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu