Bravčové plátky na srbský spôsob fotorecept
Výborný a rýchly obed či večera...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700-800 g (plátky) |
|
1 ks čerstvá |
|
2-3 ks |
|
1 ks stredne veľká |
|
2-3 strúčiky |
|
250-300 ml ( alebo teplá voda) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu.
-
2
Mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
3
Na horúcom oleji krátko osmažíme plátky mäsa z oboch strán. Mäso vyberieme z hrnca a do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, orestujeme do sklovita. Neskôr pridáme pokrájaný cesnak a krátko orestujeme. Pridáme štipľavú a sladkú mletú papriku, premiešame a prelejeme trochou vývaru.
-
4
Mäso vrátime do základu, zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou 30 minút. Potom vsypeme nakrájanú papriku, paradajky a krátko dusíme pokiaľ zelenina zmäkne (10-15 minút).
-
5
Po uvarení posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré čerstvou zeleninou, šalátom. Dobrú chuť...
Diskusia k receptu