Co srpen/august neuvaří, září/september nedopeče. Léto končí a začíná podzim se sklizní různých plodin a tak vaříme, zavařujeme, pečeme, sušíme a jinak připravujeme, konzervujeme. Aby když se zima zeptá, co jsme dělali v létě - bylo vše jak má být ve špajzu a uloženo, zpracováno.
Oblíbená diskusia nám pomáhá se inspirovat, podělit se o dobroty, které připravujeme. Také si povídáme o tom, jak jde život nejen s podzimem. Vítejte v dalším měsíci našich sdílení, přátelé!
Dnes k obědu zbytek rajské omáčky s uzeným a těstovinou.
Máme příjemných 24°C a nebe modré jako šmolku.
Vďaka za vľúdne slová. Nielen úroda, bohatstvo na stole a v špajzi, ale aj dobré slovo je dar.
A v tejto diskusii ich býva tiež hojne. Je to fajn.
Děkuji, jsi milá, vlídná a moudrá dáma, která ví nejen o životě hodně. Moc si toho cením.
Krásný den přeji a na dálku objímám!
S vďakou opätujem.
Prajem všetkým pekný začiatok mesiaca
Jsi mi nadělala chutě, kynutý koláč, s marhulami a ještě s tvarohem nemááá chybu! Hmmm bude se mi o něm zdát.
Když vše půjde dobře, načistím pár jablek a provedu koláč od @helena10 , který právě přidala. Hodí se mi, kopu se kolem dvou mís jablek a ne a ne s nimi předpažit. Tak alespoň koláč varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-bublaninovy-jablcnik...
Ja dojedam z nedele a manželka zahájila dvojtýždňovú diétu! (to zas budú nervy!🙂)
...pre pobavenie pridávam kópiu z mojej Žiackej knižky (I. D)
... okrem iného sa môžem pochváliť aj 1* za "Papierovú čiapku"...od mala som bol šikovný 🙂
A ešte si sa pre zábavu aj bil 😂
Ja som všetky moje žiacke knižky už dávno spálila. Podkopávali by mi výchovný efekt u mojich synov 😇
Aj mňa ten jablčník hneď oslovil. :)
Díky za odvážné foto, neseš kůži na trh, jestli se nepletu... haha
@zolik má pravdu - není materiál, není důkaz.
Už se koláč chladí. Neodolala jsem a ochutnala teploučký. Doufám, že to moje bříško přežije. A jak jsem psala, chce to přitlačit se skořicí, ochucením, bo strouhaná jablka jsou dost neutrál. K čajíku, kafíčku bude fajn i tak.
Helenko, díky za komenty a fotečky. Koláč je výborný a ještě jednou díky za fajn jednoduchý receptík, ve kterém je prostor pro výraznější ochucení - skořice - není čeho se bát. Měli jste dobrý oběd, zemiky na kyslo a volí oko je velmi dobrá volba!
Děkujeme za přání a jsme rádi, že tě tu zase vidíme! Ať se daří, hezký večer!
Dobrú noc.
Vidět, že si "vaše" prázdniny užíváte, příjemné foto až exotické. Letí pozdravení!
Môžem k vám prísť na "prázdniny"?
😂😂
...dnes bude na obed aj polievka od dcéry - mrkvová krémová bez múky, smotany, zahustenie vďaka zemiakom a množstve mrkvy. Veľmi chutná.
A od včera zemiaky na kyslo s volským okom.
Prajem vám dobrú chuť k obedu.😋