Foto: lubomirh
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena a je dobrá najmä na jar pre svoju Zobraziť celý popisRecept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena a je dobrá najmä na jar pre svoju chuť .
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 2,5 l osolenej vody dáme 2 - 3 očistené zemiaky, 2 ks bobkový list, čierne korenie, maslo, vegetu a varíme až sú zemiaky úplne mäkké. Cca 30 min.
- 2
Do druhej nádoby odoberieme asi 3/4 l vody od uvarených zemiakov a v tejto rozhabarkujeme bryndzu. Z hrnca od zemiakov vyberieme korenie a bobkový list, potom zemiaky dozpučíme a rozhabarkujeme.
- 3
K týmto rozhabarkovaným zemiakom vložíme zvyšok zemiakov pokrajaných na malé kocky a uvaríme do polomäkka. Pred dovarením vlejeme vodu s bryndzou a zavarenou tarhoňou. Asi po 1 min. vypneme a vložíme kôpor. Potom už len na taniere a dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu