Foto: bozulka
Túto polievku varievam často,hlavne v lete.Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz drahý / zväzok 2 eura/ mrazený síce používam,ale Zobraziť celý popisTúto polievku varievam často,hlavne v lete.Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz drahý / zväzok 2 eura/ mrazený síce používam,ale chcela som urobiť fotku a to by nebolo ono.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby namočíme do vlažnej vody na 10 min.Do hrnca dáme lyžicu oleja pridáme vymačkané hríby,trošku rasce malinko osolíme a chvíľu restujeme.Pridáme na kostičky nakrájané zemiaky,pomiešame,zalejeme vodou trošku nad zemiaky,okoreníme,pridáme bujóny a varíme asi 10-15 min.Zo smotany a múky si urobíme zátrepku,pomaly vlejeme do zemiakov za stáleho miešania.Ešte chvíľu povaríme,na konci varu pridáme kôpor a ocot. Môžeme odobrať trošku tekutiny do misky chvilku nechať vychladnuť pridať ocot a až potom vliať do polievky aby sa nezrazila.Môžeme podľa chuti trošku osladiť,ale nemusí byť. Ako prílohu a zároveň ozdobu podávame varené vajcia na tvrdo alebo stratené vajcia a chlieb.
janadelfi napíš ,ja veľmi rada spomínam na oca, ktorý tiež dobre varil,moju tetu/vašu babku/.
Tetu Annu som mala skutočne veľmi rada hoci niekedy bola opravdu na "zjedenie" ,ale variť? Určite nie!!!!!!!!!
Ešte pre altyna-nemôžem sa uraziť na niečo čo je pravda ,to robia iba hlupáci a ja taká dúfam niesom -hoci som...blondína...Zabávali sme sa ešte aj dnes keď som sa opýtala muža čo budeme variť ,len sa rozosmial a ja tiež,vedeli sme o čom je reč.
Želám dobrú chuť a teším sa,že aj "dešná mládež mužská" rada varí nielen modernu,ale aj jedlá našich babičiek.
Akurát som nedala vajíčka:)
Ale recepty dávam na varechu kvôli inšpirácii a možnosť obmeny je "povolená". Ja to tiež tak robím odjakživa.Z receptu si vyberiem čo mi vyhovuje a pridám podľa mojej chuti čo ma práve napadne.
Preto moje recepty sú vždy iné.
Dnes budeme mať polievku z paradajkovej omáčky čo nám ostala od včerajšieho obeda.Určite bude dobrá.Pridám 1/2 l vody 1 slepačí bujón,občas zavarím ryžu ale dnes bude strúhaný syr,ktorý mi ostal od soboty.Treba len dobre dochutiť a je to, nemusíš nič vyhodiť.k tomu ryba na prírodno,varené zemiaky s vňaťkou,miešaný šalát.Obed hotový max.za 5O min.Neznášam a nemôžem si už dovoliť stáť celé hodiny pri sporáku.&&jedlo však musí byť TIP-TOP !!! Prepáč,že som sa zase "rozkecala".
Čo sa týka jazykového zákona -to by bola asi katastrofa,čo by sme robili my čo sme sa skôr narodili a neboli učiteľkami, gramatika je už pre nás trošku -nechcem povedať neznáma veličina,ale ja musím občas použiť aj intuiciu.Tak dúfam,že redakcia nebude musieť riešiť ešte aj takéto záležitosti,aj keď dnes človek nikdy nevie.....????
Pekné mačiatko...!
potravín.Dnes verím len tomu čo si urobím doma,ale odkedy som sama tak žijem najviac na domácich produktoch,ktoré obstaráva syn a vie kde rastie zelenina,ovocie,poprípade kde a ako sa zvieratká chovajú.
@mliekarka , máš pravdu,bola to naša zamilovaná polievka...vlastne ako každá čo som varievala a bolo ich skoro na každý deň v roku,ale bývavalo... :-)
vdaka za pripomenutie.
inak tiež verím dnes tomu, čo si spravím doma, presne ako ty @bozulka milá, veľkú pravdu si napísala.