Foto: dora
...netradične
Postup
-
1
Fazuľu a pšenicu necháme každú zvlášť v noci zmäknúť vo vode.
- 2
Fazuľu scedíme a dáme do hrnca variť spolu so strúčikom cesnaku a bobkovým listom asi na 30 – 45 min. Na panvici necháme na oleji osmažiť slaninku s pórom (ja som nahradila cibuľou nakrájanou nadrobno). Keď sú opražené do sklovita, pridáme ich spolu so scedenou pšenicou k fazuli.
- 3
Zalejeme teplým zeleninovým vývarom a dochutíme soľou. Chvíľku ešte necháme na plameni za občasného miešania, nech sa všetky suroviny stabilizujú na rovnakú teplotu. Posypeme petržlenom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu