Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový koláčik fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 6. septembra 2025

Vynikajúci slivkový koláčik bez mixovania a váženia. Postačí nám vareška a téglik od jogurtu ako odmerka. Príprava je jednoduchá aj pre začínajúce gazdinky.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 téglik (150 ml)
1/2 téglika
1 a 1/2 téglika
1 ks
1 bal.
1 bal.
50 ml
Náplň:
1/2 bal.
Drobenka:
100 g
3 PL
2 PL
1 bal.
1 PL
Na vymazanie okrúhlej formy:



Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu dobre vymiešame vareškou. Ako odmerku použijeme téglik od jogurtu s objemom 150 ml. Na koláčik použijeme okrúhlu formu priemer kruhu 24 cm.

    Slivkový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme do tukom vymazanej a múkou vysypanej formy .

    Slivkový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykôstkované slivky poukladáme na cesto, reznou stranou nahor. Ocukríme škoricovým cukrom Z masla cukru, polohrubej múky a rumu pripravíme drobenku.

    Slivkový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Drobenku rovnomerne vysypeme na slivky. Koláčik upečieme

    Slivkový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Slivkový koláčik (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
@katarinalucanova (6.9.2025 19:38)
Děkuji, myslela jsem to tak, že to není rozpis na plech, ale kulatá forma /tedy menší dávka/. Velikost vzpomínáš v bodě 1. Přesto moc děkuji, jsi milá.
mamec
Tak tento recept poznám, ale so slivkami som ho ešte nerobila, poväčšinou som dávala jahody. Takto do malej formy som ho ešte nerobila, ale myslím, že to čoskoro napravím:)
Vďaka za pripomenutie!
olinecka
Tento slivkový poznám a viem si predstaviť jeho chuť.A keby boli slivky posypané škoricovým cukrom ..
drajan
Je výborný a "ľavou zadnou", volám ho "jogurťák" a pečiem ho už cez 20 rokov. Niekedy pod slivky dávam mak, inokedy tvaroh alebo puding. Vždy chutí výborne. Skvelý je aj s iným ovocím napr. marhule, ríbezle... dá sa aj na slano (cukor vynechať) a obložiť ako pizzu. Naozaj odporúčam.