Slivkový koláčik fotorecept
Vynikajúci slivkový koláčik bez mixovania a váženia. Postačí nám vareška a téglik od jogurtu ako odmerka. Príprava je jednoduchá aj pre začínajúce gazdinky.
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 téglik (150 ml) |
|
| 1/2 téglika |
|
| 1 a 1/2 téglika |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 50 ml |
|
| Náplň: | |
|
|
|
| 1/2 bal. |
|
| Drobenka: | |
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| Na vymazanie okrúhlej formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu dobre vymiešame vareškou. Ako odmerku použijeme téglik od jogurtu s objemom 150 ml. Na koláčik použijeme okrúhlu formu priemer kruhu 24 cm.
-
2
Cesto vylejeme do tukom vymazanej a múkou vysypanej formy .
-
3
Vykôstkované slivky poukladáme na cesto, reznou stranou nahor. Ocukríme škoricovým cukrom Z masla cukru, polohrubej múky a rumu pripravíme drobenku.
-
4
Drobenku rovnomerne vysypeme na slivky. Koláčik upečieme
-
5
Dobrú chuť.









Môže.
Priemer kruhu -formy 24cm
Děkuji, myslela jsem to tak, že to není rozpis na plech, ale kulatá forma /tedy menší dávka/. Velikost vzpomínáš v bodě 1. Přesto moc děkuji, jsi milá.
Vďaka za pripomenutie!