Hrnčekový koláč s kyslou smotanou a ovocím fotorecept
Nenáročný koláč, žiadna váha, odmerkou je hrnček. Ideálny na pohostenie alebo len tak ku kávičke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 1 hrnček (300 ml) |
|
| 1 bal. |
|
| 1 hrnček (vlažné) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 bal. |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 400 ml (16-18 %) |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL (podľa sladkosti ovocia) |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| (alebo iné ovocie) |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Zašľaháme po častiach preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva.
-
3
Pokiaľ sa všetko premieša na cesto, pripravíme suroviny na prípravu krému. Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, zvyšok surovín a mixérom spolu premiešame. Nektárinky umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
-
4
Plech 25x35 cm vymastíme maslovým papierom a posypeme vysypeme múkou. Vylejeme 2/3 cesta, nanesieme krém, naň rozložíme nakrájané nektárinky a navrch nalejeme zvyšok cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 50-60 minút (kontrola upečenia špajľou).
-
5
Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Dobrú chuť...









Diskusia k receptu