
Foto: tom244
Prvýkrát som skúšal oškvarkové pagáče, doteraz vždy len syrové alebo bryndzové, pretože som sa vyhýbal a mal som strach z prekladania. Ale raz to Zobraziť celý popisPrvýkrát som skúšal oškvarkové pagáče, doteraz vždy len syrové alebo bryndzové, pretože som sa vyhýbal a mal som strach z prekladania. Ale raz to muselo prísť....a nedopadlo to ani tak zle :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zarobíme si kvások z mlieka, droždia a 1 PL cukru.
- 2
Do veľkej misy dáme hladkú múku, roztopenú bravčovú masť, soľ. Pridáme kvások a vymiesime cesto. Zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť, aby sa objem cesta zdvojnásobil. Najlepšie dať do teplej časti kuchyne. Trvalo mi to 1,5 hodiny kým to cesto nakyslo...
- 3
No a teraz po tej 1,5 hodine cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme pomletými škvarkami. Ja som kúpil už mleté a použil som 2 tégliky.
- 4
Cesto potreté pomletými škvarkami som ešte jemne posolil a začal prekladať. Najskôr z jednej strany do stredu, potom z druhej. Potom zhora dole a takto som opakoval asi 5x a vždy som ten bochník, ktorý vznikol povaľkal.
- 5
Nakoniec keď už cesto bolo oškvarkami prejdené, tak som začal vykrajovať. (Malý trik - s nožom po ceste urobte čiary a potom vykrajujte, nemusíte to po kúskoch.) Vykrojené pagáče som potrel vajcom a posypal rascou alebo sezamom A zrnkami hrubej soli. Takže máme rôzne zdobené.
- 6
Piekol som cca 20 minút na 180 °C do zlatohneda. Dobrú chuť prajem
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu