Palacinky so slivkovou náplňou fotorecept
Palacinky sú obľúbeným jedlom. Dajú sa plniť všelijakou náplňou, napríklad aj slivkovou. V období dozrievania sliviek je to jedna z možností ich využitia.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Palacinky: | |
| 250-300 g |
|
| 6 dl |
|
| 3 ks |
|
| Náplň: | |
| 500 g vykôstkované |
|
| množstvo podľa chuti |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na palacinky prešľaháme metličkou a upečieme palacinky.
-
2
Slivky vykôstkujeme, dáme do kastrólika a podlejeme vodou. Krátko podusíme, iba kým slivky nepustia šťavu (cca 3 minúty).
-
3
V 3 lyžiciach vody rozmiešame škrob a slivky zahustíme. Odstavíme a vmiešame med.
-
4
Na každú palacinku dáme trocha sliviek s omáčkou a prehneme na polovicu.
-
5
Jednotlivé porcie posypeme cukrom.









Použila som domáce vajcia, tak preto tá farba. :)
Ani som si to neuvedomila, až po tvojom komentári som sa pozrela poriadne na fotku a fakt to vyzerá, akoby sa smiali. :)
Ďakujem. :)