Segedínsky guláš
Segedínsky guláš, recept aj pre začiatočníkov.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
75 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troche oleja osmažíme na menšie časti pokrájané mäso. Pridáme polovicu soli, mletú papriku, časť vody a bobkové listy, dusíme 15 - 20 minút.
- 2
Pridáme kyslú kapustu a zvyšnú vodu a dusíme domäkka asi 50 minút, voda sa odparí. Počas dusenia ešte pridáme vodu podľa potreby.
- 3
Pridáme asi 4 dl mlieka (časť mlieka môžeme nahradiť sladkou smotanou), zvyšnú soľ a povaríme. V zvyšnom mlieku rozmiešame múku, pridáme ku kapuste s mäsom a povaríme do zhustnutia. Ak je omáčka veľmi hustá, pridáme trochu mlieka a chvíľu povaríme. Podľa potreby môžeme dosoliť.
- 4
Podávame s knedľou.
Tiež segedínsky guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Smotanu treba dat.toto nieje recept ani pre zaciatocnikov!
Pekny predlzeny vikend prajem priatelia😉👍
Toto je velmi zly recept,pozri si ine,je ich tu dost a niektore su velmi kvalitne👍
S tymto by som do suboja nesiel😆
Majte pekny vecer priatelia👍😉
Podobně vaření neznalé, drzé a navíc líné mládí, co se ani nepodívá na profil toho, koho po 12 letech na Vareche zpochybňuje, už tady nedávno ostudu dělalo.
Kto tento tzv. Segedín spraví, sám si urobí riadnu ostudu. Toto by sa ani vznešeným menom Segedín nazývať nemalo. Skôr kapusta rozvarená v mlieku s vodou 😊
Určite je to tým, že ani ja neviem variť 😂
A stačilo tak málo - jen recept nazvat: "Segedín bez tuku pro žlučníkáře" místo doporučení pro začátečníky. A hlavně nezpochybňovat kompetenci konstruktivně reagujících nebo poučovat "neznalce" o základních fyzikálních dějích.
Ja to riešim tak, že nedávam nič:) Chlapi si na tanieri pridajú kyslú smotanu a ja jogurt.
Takúto kritiku si nevšímaj, oveľa horšie veci som tu videla a kritici vychvalovali do nebies.
Každý varí podľa svojej chuti a svojich možností.
Ďakujem za podporu, áno každý podľa seba.
Pekná fotka, prajem dobrú chuť :D
Turbulentní komenty se tu přihodí zpravidla pod vyhlášenými klasickými recepty. Tu se vyjasnilo. Mám radost.
A´t ti to dobře vaří @alca7 !
Ďakujem, áno aj klasické recepty sa dajú zmeniť podľa vlastnej chuti a kro chce nech varí podľa originálu, lebo každémi vyhovuje iná chuť,